Krátke príbehy

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Boj

Nikdy sa nevzdať!

„Rise and rise again until lambs become lions“ – veta z filmu Robin Hood. Keď sa Robina vo filme pýtali, čo tá veta znamená, odpovedal: „Nikdy sa nevzdať“. Iný preklad nie je potrebný. Dokonca si myslím, že ak niekto nevie po anglicky, daná veta nadobúda mystické rozmery.

Prečo ma zaujala?  

Lebo hovorí priamo ku mne, k mojej mužskej stránke. Chodím na jedny stretká mladých mužov, kde sme nedávno riešili, že pravých mužov ubúda. Možno preto, že máme až príliš nízke nároky . Vzdávame sa svetu, našim potrebám, lenivosti, komfortu, každý vie v čom zlyhal, kde má nedostatky. Vzdávame sa a uzmierujeme sa sami so sebou, že každý má svoje chyby a tak to je. Lenže to je lož. Ľudia majú chyby alebo majú boje. Ten najťažší boj aký môžeme bojovať, je tá neúprosná vojna vo vnútri každého z nás. Mať chybu znamená prijať svoju slabosť s prázdnymi rukami. Mať boj znamená prijať svoju slabosť s vojnovým kladivom v ruke. Verte mi, naše slabosti nepoznajú zľutovanie. Pohltia nás a potom všetko okolo. Preto musíme byť i my neľútostný. Boj proti sebe je často krát sprevádzaný obrovským množstvom prehier a tu prichádza tá veta. Dnes som prehral, ale nebojím sa vstať a zakričať: „Už nikdy ma neporazíš!“. Nikdy sa nevzdať.

Až keď budeme zocelený z vnútra možno nikdy nekončiacou vojnou s našou slabosťou, možno nikdy nevyhráme, no ten boj z nás spraví pravých mužov. Mužov, ktorý dokážu odmietnuť úplatok, povedať nie potencionálnej milenke, byť dobrými otcami, či múdrymi kňazmi. Budeme odvážni ako hrdinovia z filmov, ktorých obdivujeme.


Trocha rozumu | stály odkaz

Komentáre

  1. tak tak
    ja som čítala nedávo dobrú myšlienku: ,,keď sa raz otočíme do minulosti, zistíme, že deň, ktorý sme o niečo nebojovali, je dňom zbytočným."
    publikované: 14.10.2012 17:27:30 | autor: misty (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014